Hallowieje dit jaar in afgeslankte vorm

WIJHE – In verband met coronamaatregelen krijgt Hallowieje dit jaar een afgeslankte vorm. Van maandag 18 tot en met zondag 24 oktober staat Wijhe weer in het teken van Halloween. Aan de inwoners van Wijhe wordt gevraagd om op maandag 18 oktober de tuin en/of woning te versieren.

Nieuw dit jaar is Trick or Treat op donderdag 21 oktober waarbij kinderen (al dan niet met hun ouders) verkleed als griezelfiguur langs de versierde straten en huizen kunnen gaan om lekkernijen te scoren. Wanneer er open wordt gedaan moeten ze zo hard als ze kunnen ‘trick or treat’ roepen. Even voor de duidelijkheid: alleen de huizen die in Halloweensfeer zijn gebracht doen mee. Trick or treat duurt van 19.00 tot 21.00 uur.
Pannenkoeken & Burger restaurant Lokate staat de hele week in het teken van Halloween. Ook de bediening is verkleed. Daarnaast zijn er diverse speciale activiteiten. Zo staat daar op woensdag 20 oktober (14.00 uur) een griezelfeestje voor kinderen van 6 tot 12 jaar op het programma. Er zijn diverse acts, waaronder een tovershow. Daarnaast mogen de kinderen dansen, knutselen en wordt er gezorgd voor eten en drinken. De deelnamekosten bedragen 12,50 euro per kind.
Op vrijdag 22 oktober volgt de jaarlijkse lampionnenoptocht. Vertrek is om 19.00 uur bij Lokate. Deelname kost 2 euro per kind (inclusief lampion, glaasje limonade en een spectaculaire show). Voor kinderen van gasten van het restaurant is deelname gratis.
Op zaterdag 23 oktober is er weer een spooktocht. Korter dan andere jaren, maar wel net zo eng. De deelnemers lopen een wandelroute door Wijhe en omgeving. Onderweg worden ze opgewacht door griezels. De start is bij Lokate. Kinderen onder de 12 jaar kunnen starten vanaf 19.00 uur; vanaf 20.00 uur zijn de ouderen aan de beurt. De deelnamekosten bedragen 12,50 euro (inclusief consumptie). Kaarten zijn te koop bij Primera Schippers en bij Lokate. Om 22.30 uur staat er een gratis lasershow met vele special effects op het programma. De avond wordt afgesloten met een afterparty bij Lokate.

hallowieje.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.