Gratis opfriscursus over verkeerskennis voor senioren uit Olst-Wijhe

REGIO – Veilig Verkeer Nederland (VVN) presenteert een tweedelige verkeerskennisopfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder uit de gemeente Olst-Wijhe. De eerste bijeenkomst is op donderdag 11 november; de tweede op donderdag 18 november. Locatie is het Holstohus. De beide bijeenkomsten duren van 14.30 tot 16.30 uur. Deelname is gratis.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Tijdens de twee bijeenkomsten worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe.
De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Neem gerust een buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee (mits vooraf aangemeld). VVN biedt daarnaast individuele praktijkritten aan in de auto’s van de deelnemers. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 15 euro gevraagd. Met een ritbegeleider maakt de deelnemer een rijvaardigheidsrit van circa veertig minuten. De praktijkrit is er om tips en adviezen te geven. Door deelname komt het rijbewijs niet in gevaar. Verdere informatie na aanmelding.
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN belangstellenden om zich direct aan te melden via staging2.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Olst-Wijhe. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of er belangstelling voor de praktijkrit is. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.