Home / Algemeen / Gemeenten zetten streekproducten op de kaart

Gemeenten zetten streekproducten op de kaart

ZWOLLE – 21 Overijsselse gemeenten gaan zich inzetten om meer lokaal voedsel in de eigen organisatie te gebruiken. Dat hebben ze op 14 oktober in de intentieverklaring ‘Eten uit de Regio’ vastgelegd. Decor was een lunch met lokaal voedsel.

Gastheer en gedeputeerde Gert-Harm ten Bolscher hoopt dat het initiatief leidt tot meer afzet van lokaal voedsel. “Dat is goed voor de regionale economie, agrariërs houden meer geld over voor verdere verduurzaming en er ontstaat een betere verbinding tussen consument en producent.” Ten Bolscher zet zich al langer in voor meer lokaal voedsel in de provincie Overijssel. “Lokaal voedsel is over de hele linie duurzamer, maar ik vind vooral ook belangrijk dat met lokaal voedsel de consument weer dichter bij de agrariër komt te staan. Het is belangrijk dat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt.”
De dit jaar aangestelde ‘dealmaker’ van de provincie gaat gemeenten helpen om lokaal voedsel in te passen in de organisatie. “Belangrijk”, zegt Koen Olde Hanter die deze taak voor de provincie uitvoert. “Door samen met de gemeenten de verschillende mogelijkheden te verkennen, wordt de drempel om stappen te zetten steeds lager.”
Gemeenten die nu nog geen mogelijkheid zien om aan te sluiten kunnen dat in een later stadium alsnog doen. De provincie hoopt in elk geval een beweging op gang te brengen waarbij bedrijven, instellingen en consumenten gaan volgen.

Lees ook

‘Geen zonnepanelen, maar een landgoed’

Ambitieus rood-voor-roodplan moet zorgen voor twaalf woningen en extra natuur aan Hondemotsweg RAALTE/SCHALKHAAR – Alle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.