GemeenteBelangen wil met verordening kansen creëren op woningmarkt

RAALTE – GemeenteBelangen ziet het wel zitten om voor de gemeente Raalte een doelgroepenverordening in te stellen. De partij wil met die verordening meer kansen op de woningenmarkt bieden voor mensen met lage inkomens, starters en jongeren met sociale en economische binding met de gemeente. GemeenteBelangen heeft hiertoe vragen gesteld aan het Raalter college van B&W.

De partij werd hierbij geïnspireerd door de gemeente Nijkerk, waar een voorstel voor zo’n doelgroepenverordening op tafel ligt. Met zo’n verordening kan de gemeente de bereikbaarheid van woningen met diverse regels inkaderen, zodat de juiste woningen ook bij de juiste inwoners terecht komen. Dus dat woningen in het goedkope(re) segment ook daadwerkelijk terecht komen bij mensen met lage inkomens, starters of mensen met een sociale en economische binding. Dat kan bijvoorbeeld door een maximum te stellen aan het inkomen van kopers, een bewoningsplicht in te stellen, een minimum te stellen aan het aantal jaren dat in een woning gewoond moet worden, voordat de woning in de verkoop gaat en/of te eisen dat er een sociale of economische binding is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.