Gemeente Raalte neemt huishoudelijk afvalbeleid onder de loep

RAALTE – De gemeente Raalte wil de afvalinzameling verder optimaliseren en de hoeveelheid restafval terugdringen. Als eerste stap heeft de gemeente een onderzoek naar de huishoudelijke afvalinzameling laten uitvoeren. De uitkomsten worden op donderdag 7 oktober 2021 met de gemeenteraad gedeeld in een rond-de-tafelgesprek. Het gesprek is vanaf 19.30 uur te volgen via raalte.notubiz.nl/live.

Gemiddeld wordt 77 procent van het afval gescheiden en zorgt elke inwoner voor 99 kilo restafval per jaar. Er valt dus nog veel winst te behalen, zo is de gemeente van mening. Wethouder Frank Niens: “Er zijn enkele ontwikkelingen gaande. Zo zien we dat de hoeveelheid restafval niet verder terugloopt. De kosten voor het restafval zullen naar verwachting juist (sterk) stijgen de komende jaren. Ook valt op dat het hergebruikpercentage in onze gemeente lager ligt dan bij andere ROVA-gemeenten.” Daarnaast werkt de gemeente toe naar de landelijke doelstelling om in 2050 volledig circulair te zijn.
De tweede stap in het proces is het ophalen van input bij de inwoners. Later dit jaar verschijnt er een online vragenlijst waaraan iedereen mee kan doen. De uitkomsten worden meegenomen in het vervolgproces. Eventuele beleidskeuzes zullen naar verwachting in 2022 plaatsvinden en op z’n vroegst in 2023 ingaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.