Gemeente Raalte doet mee aan landelijke inleveractie van steekwapens

RAALTE – De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Dit kan van maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober anoniem en straffeloos bij het politiebureau in Raalte.

“Landelijk neemt het wapenbezit vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe”, zegt burgemeester Martijn Dadema. “Gelukkig zien we dat in onze gemeente niet. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is dat we aandacht voor het thema hebben. Bovendien maken we via de inleveractie onze omgeving weer een stukje veiliger.”
Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit. Na afloop van de inleverweek wordt het totale aantal ingeleverde wapens in de deelnemende gemeenten landelijk bekend gemaakt. In totaal hebben zich meer dan tweehonderd gemeenten aangemeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.