‘Geen sprake van extra parkeercontroles in woonwijken’

RAALTE – De gemeente Raalte heeft geen extra parkeercontroles in woonwijken laten uitvoeren. Dat meldt het Raalter college van B&W in haar antwoord op een brief van VVD Raalte. Die partij had naar aanleiding van diverse signalen vanuit de gemeenschap dat er extra parkeerboetes zouden worden uitgeschreven, enkele vragen gesteld.

Volgens het college bezochten de boa’s een woonwijk naar aanleiding van een melding. “De opdracht aan de boa’s is altijd geweest om hun toezichtstaken slim te combineren. Ter plaatse zagen zij verkeerd geparkeerde auto’s en daarop hebben zij in eerste instantie waarschuwingen uitgedeeld.”
Extra controles zijn onredelijk, zo vindt de VVD, daar waar het gaat om oudere wijken, waar de toenmalige parkeernormen niet aansluiten bij de realiteit van nu. Maar het college stelt dat er geen sprake is van strakke controles. “Deze instructie aan de boa’s is nogmaals verduidelijkt.” Het college laat desgevraagd ook weten dat er actie wordt ondernomen om parkeerproblemen in de wijken op te lossen. Naar aanleiding van een enquête en onderzoek zijn enkele locaties in beeld gebracht waar de parkeerdruk te hoog is. “Het gaat hierbij om locaties waar 85 procent van de parkeervakken bezet is binnen een loopafstand van 50 meter van de woning. Voor deze locaties zijn voorbereidende werkzaamheden gestart. Wij zullen de raad eind dit jaar informeren over deze werkzaamheden en het vervolg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.