Geen gezamenlijk après corona-evenement in Olst-Wijhe; nu elke kern voor zich

OLST/WIJHE – Het ‘Welkom terug feest’ in de gemeente Olst-Wijhe gaat niet door. Om de coronaperiode af te sluiten, had de gemeente Olst-Wijhe plannen om samen met inwoners, verenigingen, de PB’s en andere (lokale) organisaties in de (na)zomer een meerdaags feest te organiseren. Daardoor is echter nu een streep gezet. Het is de bedoeling om het beschikbare budget te verdelen onder de verschillende kernen in de gemeente zodat die elk hun eigen activiteit/feest kunnen organiseren.

Het besluit om af te zien van het gemeenschappelijke evenement is genomen na overleg met verschillende evenementenorganisatoren. Het is nu de bedoeling om het budget van de gemeente, 30.000 euro, verkregen uit de Rijkscompensatiemiddelen ter ondersteuning van de lokale cultuur, te verdelen over verschillende initiatieven. Dit onder de paraplu van de nieuwe coronasubsidie: ‘Welkom terug in de kernen 2021 en 2022’.
Uit het overleg met de organisatoren is duidelijk geworden dat de verschillende organisaties zich liever focussen op activiteiten in de eigen kern of dorp. Iedere kern kan één aanvraag indienen. Voor elke inwoner van de kern ligt daarbij in principe 1,50 euro klaar. Omdat het de ervaring is dat er in de winter minder georganiseerd wordt, loopt de WTK-subsidieregeling tot en met december 2022.
Ook is besloten om bestaande culturele regelingen in het kader van cultuur en corona, de ‘meerkosten-corona’-subsidie en de ‘Ondersteuning cultuursector in coronatijd’, te verlengen tot en met oktober 2022. Tot slot wordt de raad gevraagd om de resterende onbestemde Rijkscompensatiegelden in het kader van de regeling ‘ondersteuning lokale culturele infrastructuur’, in totaal 70.385 euro, door te zetten naar 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.