Expositie over familiewapens van Historische Vereniging Wijhe

WIJHE – In de verenigingsruimte van de Historische Vereniging Wijhe is een tentoonstelling ingericht over het thema ‘Heraldiek’. Heraldiek is de vakterm voor vlaggen- en wapenkunde.

Heraldische wapens vinden hun oorsprong in de middeleeuwen toen machtige edellieden en hun krijgsknechten zich moesten onderscheiden van de vijand. Men moest kunnen zien wie de vriend of de vijand was. De schilden werden daarom van eigen kleuren en afbeeldingen voorzien. Het bezit van een wapen leverde aanzien op.
De heraldiek heeft zich in Nederland niet alleen ontwikkeld bij de adel, maar ook bij de burgerij. Iedereen mag in Nederland een wapen voor zichzelf en zijn familie aannemen.
Behalve families en individuele personen voeren ook landen, provincies en steden een wapen. Regio’s, dorpen en buurtschappen laten ook steeds vaker een wapen en een vlag ontwerpen.
De tentoonstelling is bedoeld om de bezoekers te laten kennismaken met de wapens van Wijhese families. Ook laat de tentoonstelling zien waar die familiewapens in de openbare ruimte in Wijhe en omgeving aangetroffen kunnen worden.

De entree is gratis. De verenigingsruimte is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.