Home / Nieuws / Eerbetoon aan Leonard Cohen, avondje over wetenschap en cabaret in Hoftheater

Eerbetoon aan Leonard Cohen, avondje over wetenschap en cabaret in Hoftheater

RAALTE – Een ode aan Leonard Cohen door Flip Noorman, een avondje over wetenschap met Diederik Jekel en een ‘try out’ met drie cabaretiers; het Hoftheater biedt de komende dagen een afwisselend programma.

Dat begint op donderdag 28 oktober met de voorstelling ‘Flip Noorman – zingt Leonard Cohen’. Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het niet bij die ene keer te laten zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in show waarover De Volkskrant onder andere schreef: “Allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!” en “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen”. Bijgestaan door zijn band De Noormannen brengt Flip dus nog een keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Aanvang is om 20.15 uur.
Vrijdag 29 oktober is wetenschapsjournalist Diederik Jekel te gast in het Hoftheater. Hij brengt het programma ‘Orde in de chaos’. Zijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en om te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Niet iets is om bang voor te zijn en zeker niet iets is dat niets met ons leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is het tevens onbegrijpelijker dan ooit vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën. Aanvang is om 20.15 uur.
Op zaterdag 30 oktober volgt het cabaretprogramma TRYO, oftewel ‘trio cabaretiers try-outen’. Daarin geven telkens drie (andere) cabaretiers een half uur durend voorproefje van hun nieuw show. Van aanstormend talent tot gevestigde namen; per avond is de samenstelling anders. In het Hoftheater zijn Ronald Smink, Davie Turnhout en Teun van der Elzen te gast. De presentatie is in handen van Wouter Monden. Aanvang is om 20.15 uur.

Kaartverkoop

Kaarten bestellen kan via de website www.hoftheater.nl of op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361. Langskomen bij de theaterkassa kan enkel op afspraak om wachtrijen te voorkomen. Een afspraak maken kan door te mailen naar info@HOFtheater.nl of te bellen naar bovenstaand telefoonnummer.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

ZWOLLE – Elke gemeente binnen het werkgebied van GGD IJsselland krijgt een tijdelijke vaccinatielocatie. Vanaf …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.