Home / Sallandcentraal / College Olst-Wijhe achter woningbouwplannen op voormalig terrein Van Essen

College Olst-Wijhe achter woningbouwplannen op voormalig terrein Van Essen

OLST/WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe wil in principe medewerking verlenen aan de plannen om zestien woningen te bouwen op het voormalig bedrijfsterrein van Van Essen in Den Nul. Daarbij stelt het college echter wel twee voorwaarden: de herontwikkeling moet milieu-hygiënisch inpasbaar zijn en er moet worden voldaan het programma van eisen aangaande de invulling van het openbaar gebied. Denk aan de aanleg of verlegging van riolering, kabels, leidingen, wegen, trottoirs, openbaar groen en de ontsluiting. Aan de Holstweg 1a te Den Nul was eerder vleesverwerkingsbedrijf Van Essen actief. Dit bedrijf is inmiddels verhuisd waardoor de locatie haar functie heeft verloren. Ontwikkelaar Junco heeft de gemeente gevraagd om het terrein te transformeren naar zestien woningen. “Wij staan positief tegenover deze ontwikkeling en zijn bereid samen met initiatiefnemer verder vorm en inhoud te geven aan het initiatief”, zo stelt het college. “Het huidige plangebied kent de bestemming ‘Bedrijf.’ Om woningen toe te kunnen staan is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Alvorens het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt er met de ontwikkelaar een anterieure overeenkomst gesloten.”

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.