Broekstaclerun met Broeklandse factor

BROEKLAND – Ruim vijfhonderd lopers hebben afgelopen zondag meegedaan aan de eerste editie van de Broekstaclerun in Broekland. De deelnemers aan deze obstacle run, een hardloopwedstrijd met hindernissen, liepen een ‘stukkie’ van 2 kilometer of een ‘best stukkie’ van 7 km. Daarbij werd voor een groot deel gebruikt gemaakt van het Broekelo-parcours. “Het is super verlopen, we zijn ontzettend content”, stelt medeorganisator Leo van der Vegte na afloop. “Ik loop nu net door het dorp om de laatste restjes op te ruimen. Je hoort tegenwoordig veel over allerlei beloftevolle lopen die meteen duizenden deelnemers trekken, maar dat wilden we niet. Het gaat ons om de gezelligheid en de gunfactor. Iedereen moet mee kunnen doen. Dat is de Broeklandse factor. Je bent een winnaar als je meedoet en over komt. Het stond iedereen vrij om hindernissen over te slaan, maar niemand deed dat.” En bij die Broeklandse factor hoort ook een stukje kneuterigheid. “We hebben zo veel mogelijk hindernissen gebouwd met nul budget. De veiligheid stond voorop, maar een paar balken hoeven niks te kosten…” Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.