Barre weersomstandigheden bij Dutch Masters of MTB in Haarle

HAARLE – De deelnemers aan de vierde editie van Dutch Masters of MTB in Haarle werden afgelopen zondag geconfronteerd met barre weersomstandigheden. Enkele honderden zagen het vooraf niet eens zitten om te beginnen en haakten af. Maar volgens Jan Besten van de Haarlese wielerclub SaMo, die het evenement organiseerde, verschenen naar schatting toch nog zo’n dik duizend mountainbikers aan de start. Hij houdt daarbij echter wel een kleine slag om de arm. “Het was voor ons een enorm drukke dag”, vertelt hij. “Gezien het weer moesten we snel schakelen. Op advies van een aantal toprijders hebben we de lange route van 200 kilometer iets ingekort. Zo’n 20 tot 25 kilometer, schat ik. Enkele mopperaars dachten er anders over, maar het bleek de juiste beslissing. Het was anders te zwaar en te gevaarlijk geworden.” Het barre weer zorgde in het begin voor veel stress en ook veel uitval onder de deelnemers (met name door materiaalpech), maar toch kijkt SaMo inmiddels met een goed gevoel terug op de dag. “Gaandeweg zagen we steeds meer blije gezichten en overal kregen we positieve reacties. Met name ook met dank aan de inzet van de vrijwilligers.” Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.