Home / Algemeen / Allerheiligen en Allerzielen in de RK-kerken

Allerheiligen en Allerzielen in de RK-kerken

RAALTE – De RK-kerken in Salland staan op maandag 1 november stil bij Allerheiligen. Een dag later, op dinsdag 2 november, is er speciale aandacht voor Allerzielen.

Tijdens Allerheiligen gedenkt de kerk niet alleen de mensen die officieel heilig verklaard zijn, maar ook al die mensen die door hun manier van leven een voorbeeld zijn. Die maandagochtend zijn er om 10.30 uur Eucharistievieringen in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte (met pastor Nijland) en in de Broederenkerk in Deventer (met pastor De Bekker). ’s Avonds om 19.00 uur volgen Eucharistievieringen in Heeten (met pastor Verweij) en in Wijhe (met pastor Nijland).
Tijdens Allerzielen worden alle doden herdacht. Die ochtend is er om 10.30 uur een Eucharistieviering in de H. Kruisverheffing voor alle overledenen in de parochie H. Kruis (met pastoor Cornelissen, pastor Nijland en pastoraal werker Gunnink). Tegelijkertijd is er ook een herdenking in de Broederenkerk in Deventer voor alle overledenen van de parochie H. Lebuinus (met pastor De Bekker en diaken Brinkhuis). In de H. Kruisverheffing en ook in de meeste locaties van de parochies H. Kruis en H. Lebuinus worden er in de avond (19.00 uur) gebedsvieringen gehouden waarin speciaal de overledenen van het afgelopen jaar uit de eigen geloofsgemeenschap herdacht worden. Ook wordt dan het kerkhof bezocht.
De RK-parochie Engelbert Wijhe/Boerhaar en de Protestantse gemeente Wijhe openen op zaterdag 6 november de deuren van de Nicolaaskerk. Van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen mensen die dierbaren willen herdenken een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek, even rustig zitten of wat rondlopen.

Lees ook

‘Geen zonnepanelen, maar een landgoed’

Ambitieus rood-voor-roodplan moet zorgen voor twaalf woningen en extra natuur aan Hondemotsweg RAALTE/SCHALKHAAR – Alle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.