Acht bedrijven in Raalte en Broekland geopend in kader van Techniekdagen

RAALTE – De voorbereidingen voor de vijftiende editie van de Techniekdagen zijn in volle gang. Op vrijdag 29 en zondag 31 oktober zetten acht bedrijven in Raalte en Broekland de deuren wagenwijd open voor de Sallandse jeugd.

Het gaat om Nijhof Installatietechniek, Bouwbedrijf Mensink, Autobedrijf Holtkuile, Bruggeman Mechanisatie, Tuin & Park, boerderij Kievitsbosch, Pan Oston, Van Merksteijn en Stara Stappenbelt. De wereld van de jongeren speelt zich grotendeels online af. Daar wordt vanaf dit jaar op ingespeeld door het digitaliseren van een aantal onderdelen. Waar voorheen een fysiek stempelformulier werd gebruikt als bewijs van het bezoeken van de Techniekdagen, is hier een digitale vorm aan gegeven. Bij binnenkomst bij een bedrijf kunnen kinderen een QR code scannen en een foto uploaden als bewijs. In de aanloop naar de Techniekdagen gaan leerlingen aan de slag met onderzoeksvragen. Die vullen ze niet meer in op de lesbrief, maar online op de speciale bedrijfspagina’s van de deelnemende bedrijven. QR code scannen, introductiefilmpje van het bedrijf bekijken en vragen invullen, allemaal digitaal. De digitaliseringsslag werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Leader.
De bedrijven zijn op vrijdag 29 oktober geopend van 18.00 tot 21.00 uur en op zondag 31 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.