Home / Algemeen / 40 jaar Unicef in Lemelerveld

40 jaar Unicef in Lemelerveld

LEMELERVELD – ‘Heel Lemelerveld bakt voor Unicef’, zo luidde de slogan waarmee de plaatselijke afdeling van de kinderrechtenorganisatie afgelopen zaterdag het veertigjarig bestaan luister bijzette.

‘Heel Lemelerveld’ was wellicht wat te hoog gegrepen, maar in de aanloop naar de actiedag waren toch enkele tientallen inwoners in de keuken aan de slag gegaan. Het resultaat van hun inspanningen was zaterdag te proeven en te koop in een tiental kramen op het Kroonplein. De opbrengst van de dag bedroeg in totaal exact 550 euro en 75 cent. “Een mooi bedrag, daar zijn we heel tevreden mee”, aldus Klazien Broeks, één van de huidige ‘kartrekkers’ van de activiteiten van Unicef Lemelerveld. Met de bak-actie werd tevens de aandacht gevestigd op het 40-jarig bestaan van de lokale afdeling. Die kreeg die ochtend extra cachet door een onderscheiding voor Diny Laarman (foto midden), die vier decennia geleden aan de wieg van de lokale afdeling stond. Ze ontving de zilveren speld, die bij een dergelijk lustrum aan Unicef-vrijwilligers wordt uitgereikt. Pierre Schoonhoven, voorzitter van de regio Zwolle, kwam ervoor naar Lemelerveld, waarna de 75-jarige oud-wethouder samen met huidig wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen symbolisch de eerste taart aansneed, ter opening van de manifestatie.

Foto: Annet van Raalten

Lees ook

25.000 euro voor drie kerken voor uitwerking plannen toekomst

ZWOLLE – De lokale initiatieven achter de H. Marcellinus kerk in Broekland, de H. Plechelmuskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.