VVD Raalte trekt aan de bel over parkeerboetes

RAALTE – De VVD heeft aan het Raalter college van B&W vragen gesteld over parkeerboetes die momenteel zouden worden uitgeschreven in de Raalter woonwijken. De partij laat weten geluiden te hebben gehoord dat BOA’s daar momenteel extra controleren op fout parkeren. Onredelijk, zo vindt de partij, daar waar het gaat om oudere wijken, waar de toenmalige parkeernormen niet aansluiten bij de realiteit van nu. Daarom wil de partij onder andere weten of de geluiden kloppen; of het college van B&W de bezwaren van de VVD aangaande de oude wijken en wijken waar te weinig parkeerplaatsen zijn onderschrijft en of de handhaving kan worden uitgesteld tot de betreffende wijken aan de huidige parkeernormen voldoen. Daarnaast vraagt de partij om een update aangaande de acties die lopen om parkeerproblemen op te lossen. Tenslotte laat de partij weten van mening te zijn dat er nog veel meer knelpunten moeten worden aangepakt.

1 REACTIE

  1. Niet alleen bovengenoemde actie wekt verbazing. Parkeren op een parkeerplaats tussen drie supermarkten in, blijkt (overigens slecht zichtbaar) volkomen onlogische met een blauwe kaart te moeten. Als je niet wil dat mensen daar lang parkeren, ga dan s’avonds controleren.
    Maar de hoogte van de boete, €100,00 vindt ik absurd en disproportioneel (ik stond er overigens maar 15 minuten) Volgens mij is €60,00 de norm. Dit betekend dat ik bezwaar ga aantekenen. Dit betekend dat 1 a 2 agenten hier minstens een uur mee bezig zijn, wat dus betekend dat het meer kost dan het op levert. Terwijl snelheidscontrole’s op bijvoorbeeld de schoonhetenseweg nooit plaatsvinden. Dus als het om riscico beheersing gaat, doe dan wat nuttigs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.