Home / Sallandcentraal / VVD Overijssel: ‘Wat ons betreft geen gedwongen verplaatsingen’

VVD Overijssel: ‘Wat ons betreft geen gedwongen verplaatsingen’

ZWOLLE – Vorige week maandag lekte uit dat het demissionaire kabinet scenario’s heeft laten doorrekenen waarin de veestapel in Nederland met ruim 30 procent wordt verkleind. Vooral in de buurt van natuurgebieden zou het mes in boerenbedrijven worden gezet, om zo woning- en wegenbouw mogelijk te maken.

Wim Tutert, namens de VVD Overijssel woordvoerder landbouw en natuur, begrijpt heel goed dat dit krantenbericht voor ontzettend veel onrust onder de boeren heeft gezorgd. “Ik ga ervan uit dat de soep niet zo heet wordt gegeten als dat deze wordt opgediend. Wat ons betreft blijven we vasthouden aan wat we al veel langer zeggen. Alleen verplaatsingen op basis van vrijwilligheid”, aldus Tutert.
Dat er verschillende plannen worden uitgewerkt om woning- en wegenbouw weer mogelijk te maken, begrijpt de VVD goed. “Maar om in dit stadium over onteigening te praten, is veel te vroeg. Bied boeren die graag door willen gaan perspectief door ze een goed verdienmodel te bieden, wellicht op een kleinschaligere manier die minder uitstoot tot gevolg heeft.”

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.