Home / Algemeen / Vrijheidsconcert ‘Vier je leven, vier je vrijheid’ alsnog in het Hoftheater

Vrijheidsconcert ‘Vier je leven, vier je vrijheid’ alsnog in het Hoftheater

RAALTE – Eindelijk kwam het er dan toch van. Afgelopen zaterdag verzorgde Hans Groen samen met zijn Orkest over de IJssel twee maal het vrijheidsconcert ‘Vier je leven, vier je vrijheid!’ in het Hoftheater. Dat was anderhalf jaar later dan gepland; het concert zou aanvankelijk op 5 mei 2020 ’s avonds in de open lucht bij de Kruisverheffing gegeven worden. Corona gooide helaas roet in het eten tot grote teleurstelling van Groen (en heel veel anderen) maar nu lukte het dus alsnog, zij het binnen in het Hoftheater. Zo’n tachtig musici en vocalisten (waaronder zangeres Joyce, dochter van Groen) brachten onder andere het muziekstuk ‘75’, een eigen compositie. Ook rockklassiekers als ‘Who wants to live for ever?’ Van Queen , ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin en ‘With a little help of my friends’, vooral bekend van Joe Cocker kwamen voorbij. Groen staat al heel lang bekend om zijn concerten met een stevige geluidsmuur en die reputatie maakte hij ook nu weer helemaal waar. Gerard Oosterlaar (Höllenboer) sprak dit keer sober en serieus de verbindende teksten over het vieren van de vrijheid maar ook van het leven. Foto: Annet van Raalten

Lees ook

Bedtextiel en cadeaushop bij Bos Bedden

(Advertorial) NIEUWLEUSEN – Bij Bos Bedden in Nieuwleusen is de voorkant van de winkel helemaal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.