Voetbalinterland op Sportpark de Kampen in Heino

HEINO – Amateurvoetballers hebben na maanden van stilstand hun voetbalschoenen weer uit de kast gepakt. Om wat wedstrijdritme op te doen, vinden er vele oefenwedstrijden plaats tegen teams uit omliggende dorpen. Maar Heino 6 koos ervoor om niet SV Dalfsen, Rohda Raalte of vv Lemelerveld te benaderen; het elftal besloot om een heuse interland te organiseren.

Veel spelers van het zesde elftal uit Heino werken in het weekend in het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle. “Daar lopen op zaterdag heel wat bekende gezichten uit Heino rond”, vertelt elftalleider en Albert Heijn-medewerker Duen Holterman. “Maar in de pauzes raak je ook aan de praat met anderen. Zo hebben wij een grote groep Poolse collega’s. In een van de pauzes kwamen we erachter dat zij ook regelmatig trainen op het sportpark in Ommen.”
En al gauw ontstond het idee om een oefeninterland te organiseren. “Eigenlijk was iedereen van ons team al gauw enthousiast. Het is eens iets anders dan een wedstrijdje tegen Rohda Raalte.”
Afgelopen donderdagavond stonden beide teams tegenover elkaar in Heino. “Omdat we natuurlijk net zijn begonnen met trainen en nog niet de beste conditie hebben, besloten we om op een half veld te spelen met zeven spelers per team. Het is jammer dat er weinig publiek kwam kijken, want met een 10-8 eindstand was er voldoende spektakel!”

Revanche

Na de wedstrijd werd nog een strafschoppenreeks afgewerkt en werden er telefoonnummers uitgewisseld. “Het waren twee vliegen in één klap: we hadden een leuke trainingswedstrijd én je voetbalt tegen een team waar je normaal gesproken niet tegen voetbalt. Na afloop hebben we in ieder geval afgesproken om later nog eens een wedstrijd te organiseren. Al is het maar omdat ze graag revanche willen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.