Voedingsloket van start in Raalte: ‘Voor iedereen een afslankprogramma op maat’

RAALTE – Gewichtsconsulent Angela van Het Voedingsloket helpt vrouwen en mannen om overtollige kilo’s kwijt te raken. Persoonlijke begeleiding, een programma op maat, gedragsverandering en nazorg zijn daarbij belangrijke onderdelen. De inwoonster van Mariënheem had al praktijken in Olst en Twello en daar is Raalte nu bij gekomen. Daar is Het Voedingsloket gevestigd aan de Boei10 aan de Boeierstraat 10.

Bij Het Voedingsloket kun je kiezen uit afslankprogramma’s op maat. Angela vertelt dat het verantwoorde, gezonde en effectieve programma’s zijn, waarin de cliënten alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze per dag nodig hebben. Deze programma’s bestaan uit vier fasen. De eerste is de voorbereidingsfase, waarin Angela een intakegesprek met de cliënt voert. De tweede fase is de afslankfase, waarbij de cliënt wekelijks op consult komt. “Tijdens de afslankfase gebruiken we de maaltijdvervangers van Coach Nutrition, aangepast met reguliere voeding, dus groenten, vlees, vis of andere eiwitten, kun je gewoon blijven eten. Dit maakt het afslankproces een stuk makkelijker, omdat je met het gezin mee kunt eten.”

Stabilisatiefase

De derde fase is de stabilisatiefase. In deze fase bouwt de cliënt de maaltijdvervangers af en wordt de reguliere voeding weer opgebouwd. “In deze fase bieden we onze consulten nog steeds gratis aan”, zegt Angela. Gewichtsbeheersing is de vierde en laatste fase. “We bepalen de energiebehoefte van de cliënt en een passend eetpatroon. Ook tijdens deze fase bieden we de begeleiding gratis aan. Waarom gratis? De cliënten zijn mijn reclame!”
De kracht van het Voedingsloket is juist de persoonlijke begeleiding. “Afvallen doe je samen met je coach en als je je streefgewicht bereikt hebt, dan bieden we net zolang nazorg als nodig is.” Daarnaast besteedt ze tijdens het afslankproces veel aandacht aan gedragsverandering. “Ik realiseer me terdege dat gedragsverandering gepaard gaat met regelmatig vallen en weer opstaan. Ik help mijn cliënten net zo lang door te gaan, totdat zij zelf een nieuwe leefstijl hebben aangeleerd.”

De cliënten betalen 25 euro voor het intakegesprek. Voor de vervolgconsulten betalen ze alleen voor de producten en de coaching is gratis. Meer informatie: staging2.voedingsloket.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.