Verharde paden in heemtuin

WIJHE – Heemtuin Veermans Hof IJsselflora in Wijhe heeft de paden in de tuin kunnen verharden. De gemeente Olst-Wijhe, Provincie Overijssel, Kracht van Salland en de Rabobank hebben allen een deel van het benodigde geld toegewezen. In plaats van de grindpaden, die niet rollator- en rolstoelvriendelijk waren, zijn de paden nu opgehoogd met kalkrijk materiaal, dat in de loop van de tijd steeds harder zal worden. In dit materiaal kunnen planten slecht kiemen, waardoor ook het onderhoud van de paden veel lichter wordt. De heemtuin blijft ook in het najaar en in de winter geopend voor een ommetje. De vlindertuin, met gecultiveerde planten, zal nog een tijdje in bloei staan. De perken met wilde planten beginnen nu te verdorren en zullen in oktober gemaaid worden. Vanaf februari komen de eerste voorjaarsbollen weer tot bloei. Meer informatie op: staging2.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wijhe-olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.