Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober een toneelvoorstelling op de planken in Podium Heino over het leven van Charlotte Brontë en haar broer Branwell. Deze voorstelling gaat over één van de hoogtepunten uit de Engelse literatuur: ‘Jane Eyre’, dat in 1847 door Charlotte Brontë werd geschreven.

Centraal staat de bijzondere relatie tussen de ambitieuze Charlotte en de tragische broer Branwell. Juist broer Branwell is heel interessant, omdat niemand hem eigenlijk kent terwijl hij toch als hét talent van de familie bekend stond. Ook hij ging schrijven en schilderen, maar hij was een bon vivant, die erop uit trok. Hij wilde vrienden maken, kunstenaar zijn en gebruikte veel drank en drugs maar ging ten onder aan zijn eigen mateloosheid. Nu zou je hem bipolair noemen. Deze voorstelling gaat dan ook over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld, dat vooral vrouwen onderdrukt.
Actrice Trudy de Jong won de Theo d’Or in 1997 en de Combina in 1991. Bij het grote publiek is zij bekend van tv series Overspel en Divorce. In Judas speelde zij de moeder van Holleeder.
De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via staging2.theaterpodiumheino.nl. Voor meer informatie: info@podiumheino.nl.

Foto: Alexander de Groot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.