Tijdelijk meer capaciteit op Park Alerdinck voor Afghaanse vluchtelingen met corona

RAALTE – De gemeente Raalte heeft het COA tijdelijk toestemming gegeven om de capaciteit van de corona-isolatielocatie op het terrein van Park Alerdinck in Laag Zuthem te vergroten. De tijdelijke ophoging, van 110 naar 160 personen, is op zeer korte termijn nodig voor een periode van vier tot zes weken.

Achtergrond is de grote behoefte die er op dit moment is aan opvangplaatsen voor met corona besmette Afghaanse vluchtelingen én hun gezinnen. Vanwege hun recente aankomst in Nederland acht het COA het niet wenselijk deze gezinnen uit elkaar te halen bij een coronabesmetting van één gezinslid.
Op de locatie kan plek voor extra personen worden gecreëerd door op de huidige één- en tweepersoonskamers tijdelijk een tweede en/of derde bed bij te plaatsen. Behalve de tijdelijke verhoging van de capaciteit zal de opvang verder op dezelfde wijze en onder dezelfde voorwaarden plaatsvinden als die nu al plaatsvindt. Over de tijdelijke verhoging van de capaciteit zijn ook werkafspraken gemaakt met de GGD IJsselland zodat de veiligheid van bewoners en medewerkers is gewaarborgd.
De gemeente heeft het COA eerder al toestemming gegeven om het Park Alerdinck tot 1 december te gebruiken als isolatielocatie voor asielzoekers met corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.