Sabine Tielenius Kruythoff nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Salland

REGIO – Sinds 1 september 2021 heeft de Bibliotheek Salland een nieuwe directeur-bestuurder. Sabine Tielenius Kruythoff heeft het stokje overgenomen van Frederique Westera. Zij is vertrokken naar de bieb van Hengelo-Hof van Twente-Oldenzaal.

De Bibliotheek Salland is de bibliotheekorganisatie binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen. Elke gemeentekern heeft een volwaardige bibliotheek en daarnaast zijn er servicepunten in kleinere kernen. Na fusies in 2016 en 2020 staat er nu een organisatie met 25 medewerkers en alles bij elkaar meer dan driehonderd vrijwilligers. “We hebben een fantastische bibliotheek, volop in beweging: daar mogen we in Salland enorm trots op zijn”, zegt Sabine. “De bibliotheek van nu is onvergelijkbaar met de bibliotheek van tien jaar geleden. Natuurlijk lenen we nog steeds boeken uit. Dat zullen we altijd blijven doen: boeken op papier, e-books, digitale informatiebronnen, om van te genieten en te leren.” Maar daarnaast richt de organisatie zich ook op het aanbieden van informatiepunten, cursussen en stopcontacten. “Jong en oud kan er terecht voor hulp bij taal, lezen en, heel belangrijk, digitale vaardigheden. Onze maatschappij vraagt van iedereen dat hij of zij online zijn zaken kan regelen: toeslagen, DigiD, communicatie met de overheid, noem het maar op. Mensen daarbij ondersteunen en ze helpen een leven lang te blijven leren, dat is tegenwoordig een van onze belangrijkste taken als bibliotheek.’
Sabine werkt sinds 2013 bij de Bibliotheek Salland. De laatste jaren leidde ze de afdeling Jeugd & Onderwijs. Ze verheugt zich erop om als directeur-bestuurder samen met het team van medewerkers en vrijwilligers de Bibliotheek Salland verder te ontwikkelen. “Daarbij draait alles om nieuwsgierigheid en verbinding. We willen begrijpen wat onze bezoekers beweegt, wat een ander wil. Onderzoeken wat er nog meer kan, denken in mogelijkheden. En we zoeken de verbinding, met onze bezoekers en met elkaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.