Rockend Rondje Pontje langs de IJssel

Rock, blues, country en veel meer bij vijf horecagelegenheden aan weerszijden van de rivier

REGIO – Vijf horecagelegenheden aan de IJssel presenteren op zondag 26 september alsnog het Rondje Pontje. Een eerder geplande editie op 11 juli kon in verband met corona niet doorgaan, maar het evenement krijgt nu alsnog een herkansing. Op alle vijf locaties is er tussen 11.00 en 17.00 uur livemuziek. Er wordt rustig gestart met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger. Van rock-‘n-roll tot rock en blues.

De deelnemende horecagelegenheden zijn Huize Ruys in Veessen; Eet Tapperij Bijsterbosch in Welsum; de Bökkers Mölle in Olst; Brasserie Op Duur in Den Nul en Terras de Loswal in Wijhe. De bezoekers fietsen van locatie naar locatie.
Bij Huize Ruys start het programma met Uppy (covers van onder andere Stevie Ray Vaughn, The Beatles, Ramses en Gary Moore). In de middag vanaf een uurtje of twee volgt Mad Lee. Deze band brengt een ode aan de overleden muzikale helden van de blues, rock, pop en rock-‘n-roll.
Bij Eet tapperij Bijsterbosch in Welsum treedt eerst Martin van de Vrugt op. Zijn cd Road to Rapture die in 2009 uitkwam kreeg wereldwijd zeer goede recensies. Openingsnummer ‘Leave a light On’ werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland. Maar zijn stijl is veel breder dan country alleen. Daarna volgt muziek van Jemilio; een akoestisch trio dat met gitaar, percussie en meerstemmige zang diverse covers speelt. Van hedendaagse hits tot muziek uit vergeten tijden.
Onder de wieken van Bökkers Mölle in Olst speelt vanaf 11.00 uur Meneer Pauw. Dat betekent een feest van herkenning met nummers uit de Top 2000. Daarna volgt de band ’69 Comeback met rockabilly en stampende rock-‘n-roll: nummers uit de glorietijd van de rock-‘n-roll, maar ook hedendaagse rocknummers die een flinke rockabillyshot krijgen.
Op het terras van Brasserie Op Duur in Den Nul start pianist Jeroen Sweers om 11.00 uur. Hij geldt als een van de bekendste boogiewoogiepianisten van Nederland. Recentelijk trad hij toe tot Bökkers. Daarna volgt akoestische blues van Imco Ceelen, oftewel Duketown Slim. Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt hij zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk.

Vintage

Aan de Loswal in Wijhe zijn eerst The Rollsisters aan de beurt. Twee vintage geklede dames brengen, begeleid door een vierkoppige band, een show vol rock-a-billy en rock-‘n-roll. Denk aan artiesten als: The Stray Cats, Batmobile, De Gigantjes, Wanda Jackson, Elvis Presley, Imelda May en vele anderen. Ook hedendaagse nummers worden in een jaren ’50 jasje gestopt.
Vanaf 14.00 uur is het rocken geblazen met Rocktopussy. Met de klassieke bezetting van drums, bas, gitaar en vocalen trekt deze vriendengroep al 24 jaar met een vaste crew door het land. Dat betekent covers van bands als Led Zeppelin, Rolling Stones, Black Sabbath, Rory Gallagher en Howlin’ Wolf.

Een strippenkaart voor alle vijf gelegenheden (met bij elke locatie een drankje) kost 15 euro. Op vertoon van je strippenkaart kan je ook met de fiets twee pontjes de IJssel oversteken. Kaarten via staging2.visitheerde.com/webwinkel/tickets-rondje-pontje of bij de deelnemende horecagelegenheden. Zie verder de Facebookpagina van Rondje Pontje Rock.

Foto: Rondje Pontje Rock 2020 editie (6 september 2020) met een optreden van The Rollsisters. Foto: Erica Hottinga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.