RKSV Driel op zoek naar familie van in Raalte geboren oprichter Poelman

DRIEL – Sportvereniging RKSV Driel is op zoek naar familieleden van priester W.H.A. Poelman. Poelman, oprichter van de vereniging, werd in 1894 geboren in Raalte. “Dhr. Poelman was in de tijd dat hij pastoor in Driel was en dan vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog zeer betrokken met jeugd en jongeren. Hij was in 1944, samen met het hoofd van de katholieke jongensschool initiator en stimulator voor een nieuwe vereniging. En die nieuwe vereniging werd op 19 oktober 1945 daadwerkelijk opgericht als RKSV Driel. In verband met die nadrukkelijke betrokkenheid van pastoor Poelman ben ik nu op zoek naar één of enkele familieleden”, zo schrijft Willy Ederveen namens RKSV Driel. Volgens zijn onderzoek werd Poelman in 1918 tot priester geweid en was hij onder andere kapelaan in Middelburg, docent aan het seminarie in Culemborg en pastoor in Everdingen, Driel (1938-1946), Losser en Lent. Hij overleed in 1967 in Lichtenvoorde en ligt begraven in Zieuwent. Familieleden van Poelman kunnen zich melden via willy-ederveen@live.nl. Zie verder staging2.rksvdriel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.