Home / Opinie / Rick Evers: Het spookt in huis

Rick Evers: Het spookt in huis

Ik ben wel vaker teleurgesteld in voorwerpen. De stofzuiger bijvoorbeeld, waarvan ik tijdens het stofzuigen honderd keer de slang lostrok. Of de magnetron, die mijn Brinta de ene keer te lauw en dan weer te warm maakte. Maar wat de lampen in huis me nu flikken, slaat echt alles.

Hoe groot is de kans dat alle lampen in huis raar beginnen te doen? Dat ze niet meer aangaan, niet meer uitgaan of steeds beginnen te knipperen. Ik geloof niet in bovennatuurlijke krachten, maar als het geen toeval is heb ik maar één verklaring: de lampen zijn in staking. Ze zijn boos of teleurgesteld en proberen me terug te pakken. Misschien omdat ik laatst per ongeluk het leeslampje van mijn zoon stukmaakte.

Neem de spotjes onder de carport. Die gingen altijd automatisch aan als het donker werd. Maar ineens zijn ze daarmee opgehouden. Tenminste, soms. Het lijkt alsof ze sinds een week zelf bepalen wanneer ze wel of niet aangaan. Dan hebben we nog de staande lamp in de kamer. Die knippert. Continu. Opeens. De bijkeuken doet ook leuk mee. Als ik daar een lamp aandoe, gaat er buiten eentje uit. Kan het nog gekker, Rick? Zeker.

Op de slaapkamer hebben we ‘klik-aan-klik-uit’. Dus nachtlampjes die ik met een afstandsbediening kan bedienen. Leek me handig en bovendien kon ik dan het snoertje mooi wegwerken. Maar wat als je wil slapen en je krijgt met de afstandsbediening de lampjes niet meer uitgeklikt? Dat is niet fijn. Zeker niet als je in je onderbroek de halve slaapkamer moet verbouwen om de lampjes handmatig uit te kunnen doen.

Allemaal knap vervelend natuurlijk, maar ook niet meer dan dat. En toch ben ik er niet gerust op. Want wat nou als de lampen besluiten om nog een stapje verder te gaan. Het zou me niet verbazen als ze binnenkort ‘s nachts ineens allemaal tegelijk aangaan. Of erger: andere apparaten die ook mee gaan klieren. De magnetron, de stofzuiger, de rookmelder. Heeeeeelp!!

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.