Power Shop bij F1: ‘Gemengde gevoelens, waarom kunnen festivals dan niet?’

ZANDVOORT/RAALTE – Een grote klus die probleemloos verlopen is. Zo omschrijft directeur Paul Wittenhorst van The Power Shop in Raalte de opdracht om de extra stroomvoorziening te verzorgen tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort afgelopen weekeinde. Inhoudelijk mag hij overigens niets vertellen over wat de Powershopmensen allemaal precies deden; “Dat staat nu eenmaal in de contracten, maar het was ook wat ons betreft absoluut een zeer geslaagd evenement.”

Alleen liep hij met gemengde gevoelens rond bij het, mede dankzij de zege van Max Verstappen, grote racefeest in Zandvoort. “Deze Dutch Grand Prix was zonder meer een mooi evenement, maar het gevoel overheerst toch: ‘Waarom mochten andere evenementen in de openlucht dan niet?’ Ook in Zandvoort liepen mensen rond als ze iets wilden eten of drinken of naar het toilet moesten, wat is het verschil?”
Wittenhorst moest zelf als voorzitter van Stöppelhaene een paar weken geleden nog de editie 2021 van het Sallands Oogstfeest schrappen. “Als ik dan dit evenement in Zandvoort zie, dan had dat toch ook gewoon moeten kunnen? En niet alleen Stöppelhaene, maar ook zoveel andere festivals. We hebben ruime ervaring opgedaan met die Fieldlabs dit voorjaar voor veilige openluchtfestivals. In omliggende landen als België gaan festivals gewoon door maar hier kan dat dus niet. Ik heb echt helemaal niks tegen de Grand Prix, integendeel, maar ik zie gewoon niet het verschil met andere evenementen en festivals in de open lucht. Dit gaat echt ten koste van de mensen en bedrijven in de evenementenbranche en de hele cultuursector.”
Op zijn Facebookpagina zette Wittenhorst, naast foto’s van The Powershop in Zandvoort in actie, ook de oproep ‘ Nu ook Max-imale toegang voor cultuur’ met een knipoog naar het succes van Max Verstappen.
Komende zaterdag 11 september gaan de evenementenbranche, de cultuursector en de bezoekers in het kader van de protestactie ‘Unmute us!’ voor de tweede keer de straat op. Op 21 augustus demonstreerden al zo’n 70.000 mensen in zes grote steden. De boodschap van ‘Unmute Us!’ was duidelijk: ‘Een directe terugkeer van festivals en een einde aan de willekeur.’ Zaterdag doen drie nieuwe steden, waaronder Enschede, ook mee. “Ga er maar vanuit dat wij als The Power Shop daar bij zullen zijn,” zo wil Wittenhorst wel alvast kwijt.

Foto: The Power Shop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.