Open ochtend Zonneweide Torenallee in aanbouw

RAALTE – Op zaterdag 11 september is de zonneweide in aanbouw aan de Wijheseweg 7 (ter hoogte van de afslag Hogeweg) in Raalte van 10.00 tot 12.00 uur te bezichtigen. Tijdens deze Open Energiedag leggen enkele mensen van Energiecoöperatie Endona U.A. uit wat er gaat komen en vertellen ze over de participatiemogelijkheden in dit park.

Het initiatief voor de zonneweide is in 2019 genomen door Energiecoöperatie Endona U.A. uit Raalte. In april is begonnen met de terreinwerkzaamheden. Momenteel wordt het montagesysteem aangebracht. Er is dus genoeg te zien. De verwachting is dat Zonneweide Torenallee in december dit jaar in gebruik wordt genomen. De zonneweide wekt 100 procent groene stroom op voor circa 875 huishoudens. De weide heeft een vermogen van 2,915 MWp en een verwachte opbrengst van circa 2.500.000 kWh per jaar.
Wanneer de aangevraagde SCE-subsidieregeling wordt toegekend kunnen maximaal honderd inwoners en bedrijven uit Raalte, met postcodes beginnend met 8101, 8102, 8103, 8107, 8111, 8131 of 8141, onder voorwaarden deelnemen in het zonneweideproject. Daarnaast is het mogelijk om te participeren door obligaties te kopen. Op 11 september krijgen bezoekers hier meer informatie over. De informatie is ook te vinden op de website van Endona.
Bezoekers op 11 september wordt verzocht op de fiets te komen, er is beperkte parkeergelegenheid. Bij het organiseren van de Open Energiedag wordt uiteraard rekening gehouden met de situatie met betrekking tot het coronavirus. Voor meer informatie kijk op staging2.endona.nl of mail met info@endona.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.