Ook diverse locaties in Lemelerveld geopend tijdens Kunst om Dalfsen

LEMELERVELD/DALFSEN – Tijdens het Kunst om Dalfsen weekend op zaterdag 18 en zondag 19 september zijn ook op meerdere plekken in Lemelerveld (en Lemele) werken van kunstenaars te zien. Op zondag is er bovendien een kleinschalig muzikaal programma.

Het kunst- en cultuurweekend is een tweedaags evenement. Normaal gesproken in het eerste weekend van mei, maar dit jaar op 18 en 19 september. Rond de vijftig kunstpunten nemen jaarlijks deel aan dit evenement. Bij de kunstpunten exposeren kunstenaars met een grote diversiteit aan werk zoals schilderijen, foto’s, keramiek, beeldhouwwerk en glaskunst. Veel kunstenaars komen uit Dalfsen en omstreken. Elk jaar wordt er een gids uitgebracht met een overzicht van alle kunstpunten. Deze is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende kunstpunten en dus ook in Kulturhus de Mozaïek.
Aan de Zonnebloemweg 3b in Lemele zijn werken van kunstgroep ’t Zwarte te zien. De acht kunstenaars bieden zeer gevarieerd werk: keramiek, glas-in-lood, schilderijen, mathematische kunst, objecten en muziek.
Bij In De Schuure aan de Zennepweg 14 in Lemelerveld laat Alina Heerink haar keramiek en schilderijen zien. Ook Ton en Pim van Sprang met beeldhouwwerk, Anne von Drehle met schilderijen en Wil Boerhof met mozaïek exposeren bij haar in de tuin.
Bij Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld vindt een overdekte kunstmarkt plaats met werken van een drietal kunstenaars. Te zien zijn glaswerk, vormen van wol en zelfgemaakte tassen. De kunstenaars exposeren niet alleen, maar verzorgen ook een doorlopende demonstratie.
Bij atelier Het Rode Dak aan de Lemelerveldseweg 113 in Lemelerveld maakt Phien op ambachtelijke wijze keramiek: handgevormde objecten en gebruiksgoed op de pottenbakkersschijf. Zie verder staging2.hetrodedak.com.

Optredens

Op zondag 19 september staan er bovendien een optreden van Voices en een miniconcert van Polyhymnia op het programma. Popkoor Voices treedt tussen 14.30 en 16.30 uur op in de tuin van dirigente Mieke Bruins aan de Nieuwe Berkendijk 8. Het koor brengt vrolijke, nostalgische, melancholische en herkenbare liedjes. Daarnaast zijn er werken van amateurkunstenaars te zien in de tuin. Polyhymnia treedt op op het Kroonplein voor Café Remink. Aanvang is om 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.