Olst-Wijhe wil vaart achter woningbouwplannen op locatie Tellegen

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe wil vaart maken met de woningbouwplannen op de voormalige locatie van basisschool de Tellegen in Wijhe. Door de fusie van basisscholen de Tellegen en de Peperhof in Wijhe staat het pand van de Tellegen leeg. Het schoolgebouw is overgedragen aan de gemeente Olst-Wijhe.

Het college van B&W besloot in 2020 om deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw en zoekt een partij om het gebied opnieuw in te richten. De gemeente vindt het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het verkoopproces. Niet alleen vanwege de woningschaarste, maar ook om de kans op sociale onveiligheid op deze locatie te verkleinen. Wat er de komende tijd met het gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend. Daar hoopt de gemeente over niet al te lange tijd meer duidelijkheid te geven.
De gemeente gaat de locatie via een openbare biedprocedure in de markt zetten, waarvoor ontwikkelaars zich in het najaar kunnen inschrijven met een bod en een plan voor het terrein. Daarna volgt een selectie op prijs en kwaliteit. De gemeente wil in ieder geval een mix van woningen opnemen, zoals betaalbare koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, zoals starters, senioren (levensloopbestendig) en gezinnen. Het is de bedoeling om ook een deel van het naastgelegen grasveld op te nemen in het plan. De parkachtige uitstraling van het gebied wil de gemeente zoveel mogelijk behouden en waar mogelijk versterken. Daarbij moet er aandacht zijn voor klimaatadaptie, biodiversiteit, speelvoorzieningen en ontmoeting.
De gemeente hoopt dat de ontwikkelaar begin 2022 aan de slag kan met de verdere uitwerking van het plan voor de locatie de Tellegen. Daarbij moet deze partij de omwonenden meenemen in zowel de plannen als de uitwerking hiervan.
Vanaf 8 september staat op staging2.olst-wijhe.nl/tellegen alle beschikbare informatie. Ook staat daar een reactieformulier die iedereen die iets mee wil geven voor deze locatie kan invullen. En kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Tellegen. Voor vragen over de locatie Tellegen kan men contact opnemen met Natasja Hulsebos of Shirley Veldhuis via telefoonnummer 14 0570.

Inloopbijeenkomst

Op 13 september houdt de gemeente een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere geïnteresseerden. De avond is bedoeld om informatie te geven aan de omwonenden, maar ook om te horen wat zij belangrijk vinden, waar ze zich zorgen over maken en welke kansen zij zien voor de locatie. De reacties neemt de gemeente, waar mogelijk, mee in het programma van eisen voor de ontwikkelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.