Live Music Heino start nieuw seizoen met hommage aan Harry Muskee

HEINO – Live Music Heino start deze maand met het nieuwe seizoen liveoptredens. De band Electric Blues geeft op zaterdag 25 september het startschot met een hommage aan Harry ‘Cuby’ Muskee, de in 2011 overleden voorman van Cuby + Blizzards, in de Maelderieje. De band vervangt de eerder aangekondigde Bluesvilles die zichzelf opgeheven heeft.

Het optreden van Electric Blues op 25 september krijgt een extra lading mee; het is namelijk op die datum precies tien jaar geleden dat Harry Cuby Muskee overleed. De stem van Henk Vegt (drummer/zanger) lijkt sterk op die van Harry Muskee. De band bestaat verder uit Bert Bulk (bas en zang) en Aad Kreeft (gitaar en zang), Piétro Smeding (mondharmonica/percussie/zang) en Edwin Schijndel (toetsen/gitaar). Alle grote en bekende Cuby hits komen voorbij.
Op 30 oktober speelt Rambling Dog, een Nederlandse akoestische bluesband, in de Maelderieje. De Nicolaaskerk vormt op zaterdagavond 26 november de locatie voor een concert van de Amerikaanse band L.A.Vation die zich de beste U2-tributeband ter wereld noemt. Op 29 december volgt het TOP 2000 Café Heino, als van ouds in het Dorpshuus Heino. In het nieuwe jaar is op 29 januari Spijkerblues (‘blues met een stevige bite’) te gast in de Maelderieje, gevolgd door Letz Zeppelin op 18 februari. Nadere toelichting overbodig met deze naam. Het werk van een andere legendarische Britse band, The Who, staat op 25 maart centraal bij het optreden van ‘The Who tribute!’. Op 15 april zullen dan eindelijk The Bluesbones naar de Maalderij in Heino komen; een top-bluesband uit België. Verder staan er nog muzikale tributes aan Prince van Beautiful Strangers (14 mei in de Nicolaaskerk) en Jimi Hendrix van Hendrix Alive Project (24 juni in de Maelderieje) op het programma.
Bezoekers moeten komend seizoen rekening houden, zo lang als dat nog nodig is, met enkele beperkingen. Zo is de kaartverkoop gelimiteerd, kan een kaartje alleen online worden gekocht en is een QR-coronacheck of recente negatieve testuitslag bij de toegang noodzakelijk.

staging2.live-music-heino.nl

Foto: Electric Blues brengt op 25 september een muzikale hommage aan Cuby & Blizzards.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.