Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in het Langhuus in Wijhe. Dit op uitnodiging van de Historische Vereniging Wijhe. Die heeft een deel van haar collectie in bruikleen gegeven aan de stichting. Het gaat om de volledige smederij, de schoenmakerij, de houtbewerking, de elektriciteitspaal en de trekzaag met zaagbok. De stichting werkt zonder winstoogmerk met als doel om de oude stoomhoutzagerij weer in oude luister te herstellen. Tevens worden vrijwilligers opgeleid om andere oude beroepen weer in ere te herstellen, zoals dat van smid en schoenmaker. Ben Berends, voorzitter van Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk, vertelt er aan de hand van een PowerPoint presentatie meer over. Aanvang is om 20.30 uur. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.