Home / Algemeen / Kevelaerlof in H. Kruisverheffing

Kevelaerlof in H. Kruisverheffing

RAALTE – Op zondag 3 oktober vindt weer het jaarlijkse Kevelaerlof plaats in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Door het coronavirus kon de grote bedevaart vanuit Salland naar Kevelaer ook dit jaar niet doorgaan. Wel is een kleine delegatie vanuit Salland op zaterdag 4 september naar Kevelaer gegaan. De bedevaartkaars is toen gezegend en tijdelijk meegenomen naar de basiliek in Raalte. Zondag zal deze kaars branden voor de vele gebeden en intenties van de pelgrims uit Salland. Door dit Lof wil de Sallandse Broederschap Kevelaer wat dichter bij de mensen brengen. Pelgrims die normaal ieder jaar mee gaan, kunnen elkaar weer ontmoeten en zij die Kevelaer niet kennen, kunnen iets proeven van de sfeer. Pastores uit de parochies H. Lebuinus en H. Kruis gaan voor. Leden van het koor van de basiliek zingen, er is ook weer samenzang en er wordt een sacramentsprocessie met vlaggen en vaandels gehouden. Aanvang is om 19.00 uur.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.