Kevelaerlof in H. Kruisverheffing

RAALTE – Op zondag 3 oktober vindt weer het jaarlijkse Kevelaerlof plaats in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Door het coronavirus kon de grote bedevaart vanuit Salland naar Kevelaer ook dit jaar niet doorgaan. Wel is een kleine delegatie vanuit Salland op zaterdag 4 september naar Kevelaer gegaan. De bedevaartkaars is toen gezegend en tijdelijk meegenomen naar de basiliek in Raalte. Zondag zal deze kaars branden voor de vele gebeden en intenties van de pelgrims uit Salland. Door dit Lof wil de Sallandse Broederschap Kevelaer wat dichter bij de mensen brengen. Pelgrims die normaal ieder jaar mee gaan, kunnen elkaar weer ontmoeten en zij die Kevelaer niet kennen, kunnen iets proeven van de sfeer. Pastores uit de parochies H. Lebuinus en H. Kruis gaan voor. Leden van het koor van de basiliek zingen, er is ook weer samenzang en er wordt een sacramentsprocessie met vlaggen en vaandels gehouden. Aanvang is om 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.