Keurmerk Veilig Buitengebied voor IJsselland Zuid

REGIO – De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte hebben op woensdag 8 september het Keurmerk Veilig Buitengebied in ontvangst genomen. De uitreiking vond plaats bij Zichtstal Pleegste in Raalte.

Met het bijbehorende certificaat wordt bevestigd dat er onder begeleiding van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland door verschillende partijen stappen zijn gezet om een veilig, schoon en goed functionerend buitengebied te bewerkstelligen. Denk aan bewustwordingssessies en integrale controles. Dit om criminele activiteiten aldaar te voorkomen. Tot de deelnemers behoren gemeenten, politie, brandweer, wildbeheereenheden, Staatsbosbeheer, LTO, waterschappen, Enexis, Sportvisserij Oost-Nederland, omgevingsdienst, veiligheidsregio en provincie.
Burgemeester Ron König van Deventer benadrukt namens de burgemeesters de doelstelling van het project, namelijk het vergroten van bewustwording onder inwoners, ondernemers en professionals in het buitengebied. “Ons buitengebied is een veilige plek om te wonen, werken en recreëren. Dit willen we graag zo houden.”
Eren Balanan, teamchef van de politie in IJsselland Zuid, beaamt dit. “Het buitengebied van IJsselland Zuid bestrijkt een enorme oppervlakte. Dit kan een aanzuigende werking hebben op diverse vormen van criminaliteit, het is niet altijd duidelijk wat er zich precies afspeelt.”
Anton Jansen, manager Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland: “Deventer, Olst-Wijhe en Raalte hebben met de uitreiking de primeur voor de provincie Overijssel. Georganiseerde misdaad stopt niet bij provincie- of gemeentegrenzen. De andere acht gemeenten in IJsselland maken ook stappen met betrekking tot Veilig Buitengebied. We hopen dat andere gemeenten in Overijssel dat voorbeeld ook zullen volgen. Een veilige leef- en woonomgeving is een zaak van ons allemaal.”

Naast het project Veilig Buitengebied starten de gemeenten in IJsselland een campagne met Meld Misdaad Anoniem. Inwoners worden opgeroepen om verdachte situaties en drugscriminaliteit te melden. Iedereen kan anoniem een melding doen via M. 0800-7000 of staging2.meldmisdaadanoniem.nl. Dit is het onafhankelijke meldpunt en is geen politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.