Initiatiefgroep pakt kans om kerkplein Olst te verfraaien

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe gaat de riolering onder het kerkplein in Olst vervangen en legt ook direct nieuw groen aan op deze locatie. De laatste kastanjebomen die er staan, moeten vanwege ziekte verwijderd worden. Hier komt nieuw groen voor in de plaats.

Nu het plein toch ‘aangepakt’ wordt, ziet een aantal inwoners de kans om het plein ook direct aantrekkelijker te maken. Zij zijn een initiatiefgroep gestart en hebben al diverse ideeën met de gemeente gedeeld. De gemeente is blij met dit initiatief, maar heeft ook aangegeven dat de kosten die buiten de begroting van de gemeentelijke werkzaamheden vallen op een andere wijze gefinancierd moeten worden, bijvoorbeeld met subsidies of crowdfunding.
Naast het contact met de initiatiefgroep sprak de gemeente de afgelopen periode ook met veel partijen die gebruik maken van het kerkplein, zoals aanwonenden, kermisexploitanten en het bestuur van het Olsterfeest. Om een goed beeld te krijgen of de huidige parkeerplaatsen goed benut worden, is een parkeeronderzoek uitgevoerd.
Samen met de initiatiefgroep en een landschapsontwerper worden er twee of drie ontwerpschetsen gemaakt voor het kerkplein. De inwoners van Olst en belanghebbenden van het kerkplein kunnen reageren. Op basis van de reacties volgt er een nieuwe schets. Deze wordt verder uitgewerkt en doorberekend. De verwachting is dat de werkzaamheden rond april/mei 2022 starten, zodat iedereen vanaf de zomer 2022 kan genieten van het vernieuwde kerkplein, dat dan ook voorzien is van een TIP (Toeristisch Informatie Punt). Het groen wordt in het plantseizoen (vanaf oktober 2022) aangelegd.
Voor vragen of tips neem contact op met Gerry Herbst (aanwonende, gerryherbst@xs4all.nl / 06-53495391) of met Dennis Elshof (projectleider gemeente Olst-Wijhe, d.elshof@olst-wijhe.nl / 06-19630674) of kijk op staging2.olst-wijhe.nl/kerkpleinolst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.