Home / Algemeen / HVS: ‘De Tellegen voor huizen, niet voor winst’

HVS: ‘De Tellegen voor huizen, niet voor winst’

RAALTE – De herontwikkeling van schoolterrein de Tellegen in Wijhe moet in het teken staan van huizen voor Wijhenaren en dus niet van winst voor ontwikkelaars. Dat vindt Ina Duursema, voorzitter van Huurdersvereniging Salland. Ze doet dan ook een dringende oproep aan de gemeente Olst-Wijhe: “Zorg voor uw inwoners!” Ze vervolgt: “Woningen zijn voor woningzoekenden, niet voor (rijke) investeringsmaatschappijen.”

“De herontwikkeling van het schoolterrein de Tellegen biedt de gemeente Olst-Wijhe aan ontwikkelaars aan. Er is ernstige behoefte aan sociale huurwoningen: senioren willen in de kern van het dorp wonen. Er zijn te weinig huizen, te weinig bouwlocaties en er is doorstroming nodig. Er is woningnood! Voor een huurwoning kom je op een jarenlange wachtlijst en koopwoningen zijn onbetaalbaar. Juist deze plekken zijn van grote emotionele en sociale waarde. Het is van oudsher een plek waar mensen omheen zijn gaan wonen, werken en leven. Waar we samen opgroeiden, waar winkels en belangrijke voorzieningen zijn. Het zijn nu de beste locaties voor seniorenwoningen, zodat de doorstroom op gang komt.”
Ina geeft aan het financiële belang te begrijpen, maar zegt ook dat dat nu niet de hoofdrol mag spelen. “Senioren moeten doorstromen en jongeren willen het huis uit. Dat kan al jaren niet meer, waardoor de woningnood alleen maar groter is geworden. Deze oude schoollocatie is een ‘couleur locale’, het behoort aan de Wijhenaren. Niet aan beleggers die er onbetaalbare woningen bouwen, voor niet-Sallanders.”
“De Tellegen staat al lange tijd leeg. Er moet nog gestart worden met het soorten-onderzoek naar beschermde dieren. Stel dat er een bijzondere vleermuis gevonden wordt, dan vertraagt het de start. Hoeveel tijd vraagt dat nog wel niet?! Dit kan en mag niet want de woningnood is hier groot!”

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.