‘God, Sex en Shostakovich’ in Podium Heino en Den Alerdinck

REGIO – De Schatkameropera brengt in oktober tweemaal de theaterproductie ‘God, Sex en Shostakovich’ op de planken in Salland. Op donderdag 7 oktober is het programma te zien in Podium Heino en op donderdag 14 oktober in Den Alerdinck in Laag Zuthem.

Celliste en theatermaakster Rata Kloppenburg schreef het autobiografische stuk, een monoloog, over het opgroeien in een christelijke commune in de jaren ’70 en het loskomen daarvan. Pianist René Veen begeleidt haar bij de uitvoering van de muziek van Shostakovich.
Rata vertelt luchthartig (er mag gelachen worden) over beklemmende zaken. Over de ingewikkelde verhouding met haar vader, de leider van de christelijke commune. Over haar angst voor de verleidelijke buitenwereld en een familiegeheim. Maar ook over de kracht van het blijvende verlangen naar grote woorden als liefde, avontuur, overgave en verbondenheid. En, onlosmakelijk daaraan verbonden, de onverwachte wendingen die dat oplevert. De cellosonate van Shostakovich leidt een verhaal in of neemt het muzikaal over.
Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. Zie voor de speellijst en reserveringen staging2.deschatkameropera.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.