Gebakjesactie tijdens Week van de Ontmoeting

REGIO – Ook in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe wordt met de Gebakjesactie aangehaakt bij de landelijke Week van de Ontmoeting. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd om contact te maken met mensen die zich regelmatig alleen voelen of eenzaam zijn.

In Raalte is de organisatie in handen van Stichting Evenmens en WijZ welzijn Raalte. Deelnemers kunnen zich opgeven om op donderdag 30 september langs te gaan bij iemand uit de gemeente die een steuntje in de rug nodig heeft om zich goed te voelen. Daarvoor krijgen ze dan twee gratis gebakjes mee. Naast bakkerij Van der Most in Raalte en Heino helpt nu ook bakkerij Bosgoed uit Heeten mee. Daarnaast zijn de bakkerijen van de Parabool in Mariënheem en Broekland ook leveranciers van de gebakjes. Ken je iemand die weinig sociale contacten heeft? Maak een afspraak met hem of haar, neem de gebakjes mee en houd de coronamaatregelen in acht. Aanmelding (uiterlijk 24 september) is mogelijk bij WijZ welzijn Raalte, tel. 038-8515700. Ook bij de deelnemende bakkerijen en het Dorpshuus in Heino liggen aanmeldformulieren.
In Olst-Wijhe is het mogelijk om op dinsdag 5 of woensdag 6 oktober op bezoek te gaan bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Bakkerij Jolink (met vestigingen in Wijhe en Olst) verzorgt de gebakjes. Aanmelden kan tot en met 30 september via: staging2.evenmens.nl/gebakjesactie-ow of tel. 0570-820 993. Ook hier geldt een maximum van twee gebakjes per bezoeker. De gebakjesactie in Olst-Wijhe wordt mogelijk gemaakt door: De Kern, Wijz Welzijn, ut Huus, Evenmens Olst-Wijhe, Bakkerij Jolink, Centrum voor jeugd en gezin Olst-Wijhe en de Lionsclub Olst-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.