Home / Algemeen / Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig gerenoveerde Kerkhuus in Heino. Dat gebeurt rond 17.00 uur, aansluitend op een bijeenkomst voor genodigden in de Nicolaaskerk. Op zaterdag 25 september is er van 10.00 tot 16.00 uur een open dag met diverse extra activiteiten.

Verschillende koren en andere organisaties kunnen weer gebruik van maken van het Kerkhuus. De hoofdingang is, net als het hele interieur, natuurlijk rolstoeltoegankelijk. Het gerestylede interieur is aanmerkelijk energiezuiniger gemaakt en tegelijk brandveiliger en beter geventileerd. Bovendien is de plattegrond mooier ingedeeld, met logischere ‘looplijnen’, een compleet vernieuwde en vergrote keuken en een nieuwe huiskamer. De nieuwe keuken maakt het mogelijk dat groepen er hun maaltijd bereiden en gebruiken.
Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Heino hebben vanaf maart samengewerkt met vooral Heinose ondernemers. Dit om de renovatie/vernieuwbouw betaalbaar te houden. Het project werd mede mogelijk gemaakt door giften van gemeenteleden, de kerk zelf, de Rabobank en Leadergelden.

Open dag

Op zaterdag 25 september is er ter ere van de heropening een feestelijke open dag in het Kerkhuus met daarnaast allerlei activiteiten op het 14-april Plein en in de kerk. Iedereen kan het nieuwe interieur van het Kerkhuus bewonderen en daarbij eventueel uitleg krijgen. Doorlopend wordt een film gedraaid over de vernieuwbouw van het bijna 200 jaar oude gebouw. Het 14-april Plein wordt ingericht als (overdekt) terras. Het publiek kan onder andere kijken en luisteren naar Ons Genoegen en het kwartet van Gerrit Kloezeman. Paul Verschuur zorgt rond lunchtijd voor pannenkoeken. In de Nicolaaskerk is het mogelijk om deel te nemen aan een wijnproeverij (met verkoop van wijnen). Daar wordt ook een boeken- en curiosamarkt georganiseerd. Koffie en thee zijn gratis.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.