Eén lespakket bij Tijenraan voor zwemdiploma’s A, B en C

RAALTE – Sinds kort biedt zwembad Tijenraan een vernieuwd zwemlesaanbod. Met één zwemlespakket voor diploma A, B én C hebben de zwemonderwijzers van Sportbedrijf Raalte één helder doel voor ogen: alle kinderen in Raalte en omstreken opleiden tot het hoogste niveau voor zwemveiligheid: de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Het zwemgedrag van kinderen verandert de laatste jaren sterk. Er zijn steeds meer zwembaden met grote attracties en kinderen zwemmen vaker in recreatieplassen en meren zonder toezicht. Hiervoor zijn zwemdiploma’s A en B een goede basis, maar alleen met het zwemdiploma C op zak beheers je voldoende vaardigheden om in een zwembad met attracties en in open water jezelf te kunnen redden in onverwachte situaties. De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en het ministerie van VWS adviseren nadrukkelijk het complete Zwem-ABC te behalen, waarbij er geen keus meer is voor A, B of C.
Het programma is zo opgesteld dat de overgangen tussen de diploma’s vloeiend en natuurlijk zijn. Hierdoor wordt het behalen van bijvoorbeeld het C diploma een logisch vervolg in plaats van een nieuw begin. Gemiddeld zijn er daarom slechts acht extra lessen nodig tussen B en C. Iets langer doen over het traject is geen probleem, ouders betalen een vaste prijs. Ook biedt Tijenraan interactieve kijk- en infolessen én mogen ouders meezwemmen tijdens het diplomazwemmen. Ouders die minder te besteden hebben, kunnen bij Stichting Leergeld een aanvraag doen voor de regeling ‘Meedoen voor Kinderen’. Zwembad Tijenraan biedt naast het Zwem-ABC ook opfriscursussen voor zowel kinderen als volwassenen.

staging2.sportbedrijfraalte.nl/zwemles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.