CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel is het afgelopen seizoen in vliegende vaart doorgedrongen tot de wereldtop.

Op 4 juli werd hij Nederlands Kampioen op de BMX-baan in Haaksbergen. Een week later behaalde Mitchel een tweede plaats tijdens het Europees kampioenschap in België. Bovendien werd hij ook nog eens zesde tijdens het WK. Zijn Nederlandse concullega Niek Kimmann (winnaar Olympisch goud), ook aanwezig bij de huldiging, veroverde de wereldtitel.
Onder luid applaus van BMX-toppers in spé werd Schotman op het Kokkies-bike Wielerpark binnengehaald. Met een stralende Schotman op het erepodium en een schare fans, familieleden en CRT leden om zich heen werd de huldiging een feestje.
De successen van Schotman stralen ook op de CRT af. De vereniging, die meerdere wielerdisciplines kent, zag de afgelopen tijd het aantal nieuwe, jonge leden in de BMX-tak toenemen. Er is zelfs een wachtlijst. Wenco Veltink (namens het bestuur van CRT): ”Kinderen kunnen lid worden vanaf pakweg 5 jaar. Voor de eerste lessen is per BMX’er individuele begeleiding nodig. Daarom kunnen we niet onbeperkt meteen veel leden aannemen.”
Het niveau binnen de vereniging gaat mede dankzij Schotman omhoog, meldt Veltink: “Komt ook omdat Mitchel regelmatig hier clinics geeft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.