Cartoon: Sallandse vlag gemaakt door inwoner Nijverdal?

RAALTE/HAARLE – Salland heeft een nieuwe vlag. Die is echter ontworpen door Erik Dijk uit Nijverdal. En valt die plaats nou onder Salland of Twente? Daarover verschillen de meningen… Leo Kemper tekende deze cartoon als plaagstootje.

3 REACTIES

  1. Nijverdal ligt net in Twente, namelijk in het dal van de Regge. Hoewel de Regge daar volgens de oude kaarten de grens vormt tussen Salland en Twente is het mijns inziens gezien de ontstaansgeschiedenis (ontwikkeling van de oude marke Noetsele), de locale omstandigheden en de bedrijvigheid ter plaatse beter om het als een Twents dorp te zien.

  2. Volgens de provincie Overijssel behoren de gemeenten Kampen, Zwartewaterland, Zwolle, Staphorst, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Hellendoorn in hun geheel tot Salland, terwijl de gemeenten Twenterand en Rijssen-Holten er gedeeltelijk deel van uitmaken. In die visie spreekt men wel van Noord-, Oost- en Zuid-Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.