Carolien Jonkman: Vol op de bek nemen

Eindelijk, het mag weer. Ik heb er al dik anderhalf jaar op gewacht. Sorry voor de onbenullige taal. Een etentje met kaarslicht zit er niet in. Je bent namelijk niet gevaccineerd. Maar buiten kan ik je nu weer op de mond kussen. En knuffelen. Of houden we de drie kussen aan? Dan drie keer op de mond graag, het is zo lang geleden.

Volgens Hugo de Jonge is 25 september een feestdag; we hebben veel moeite gedaan om zover te komen. En ja, gelukkig binnen Salland meteen goede resultaten. Verschillende ondernemingen zijn weer meer open en ook koopzondag werd weer meer bezocht. Eindelijk een koopzondag zonder coronarestricties en met kofferbaksale! Wat keken we ernaar uit.

Eindelijk konden artiesten ook weer aan de slag; Gelderpop met nationale en lokale artiesten als Alain Clark, Snollebollekes en Bökkers en Ensy pop ook in de buurt. Werkelijk waar; een bijna onwerkelijke avond gehad. Wat een hoop volk weer op de been na al die tijd. Prachtig om te zien en fantastisch dat artiesten en entertainers eindelijk weer gewoon hun ‘ ding ‘ kunnen doen.

En ook mijn houthakker mag weer entertainen. Maanden heeft hij het huishouden gedaan en hij kan best redelijk stofzuigen, maar eindelijk kan ik het weer zelf doen. Na tijden op een houtje te hebben gebeten, komen ook hier de aanvragen weer binnen. Een bierpul komen zagen op een Oktoberfest, een kerstmarkt in december en een bedrijf dat nu graag de afgelopen pittige periode wil afsluiten met een groot feest. Dankbaar voor de gerichtheid op gezondheid, vreugde en opbouw van ons mooie Nederland.

Ook in de praktijk kunnen we nu weer meer knuffelen en aanraken. De warmte die we hebben, kunnen de mensen nu weer meer voelen. Mensen bleven soms in de auto voor de deur wachten totdat het exact tijd was om naar binnen te komen. En dan kwam het hele desinfectieprotocol. En ook met de mondkapjes op op verschillende manieren, was het soms duidelijk articuleren om elkaar goed te verstaan. Elke keer vroegen we ons weer af; wie ben jij? Nu herkennen we elkaar weer.

Zoals een goede ondernemer mag weten; niet opgeven, altijd nieuwe wegen vinden. Nog meer vreugde in het delen, vertrouwen in het leven en ons eigen lichaam en stevig met onze voetjes op de Sallands grond.

Laat de nieuwe Sallands vlag maar wapperen; wij gaan ervoor!

Reageer gerust: info@ carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.