Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun lichaam gebeurt. Mijn huisarts en medisch verpleegkundige vertelde ik wat er in mijn lichaam gaande was. Zoals bij vele zorgspecialisten verwacht je als patiënt dat zij onderzoeken en luisteren om snel te kunnen beoordelen wat er aan de hand is en snel een pad vinden om de gezondheid te verbeteren. In dit geval zitten we in een zorgsysteem en hier was ik afhankelijk van deze zorg. Het betekent dat ik op deze zorgverleners vertrouw. Als er iets met je aan de hand is, is het belangrijk dat je op iemand kunt terugvallen en dat er hulp voor je is en je ondersteund wordt. Dus ook inlevend luisteren, het proberen te horen wat de patiënt beweegt, waarom hij/zij zegt of doet zoals hij of zij zegt of doet en daar adequaat op reageren, vraagt veel van de zorgverlener. Daar is een ontwikkeling voor nodig. Veel gedrag is nog onbewust, ook deze zorgverleners gaan steeds meer innerlijk luisteren en durven dat te uiten, ook als er moeilijkheden zijn ( geweest).

Elk mens is hier op aarde geboren met zijn eigen licht. De een heeft iets meer licht dan de ander. Sommigen nemen donkere emoties en patronen in hun energiesysteem en maken het aan anderen bewust, om het licht nog meer te ontwikkelen en bewust te maken van nieuwe mogelijkheden. Maar één ding is zeker, we hebben allemaal de potentie in ons om bij dat licht te komen en het te laten schijnen.

Daarvoor is luisteren naar jezelf ook noodzakelijk. Bij veel mensen zijn er nog allemaal stemmen in het hoofd. Als dat zo is, kun je de stemmen gaan inventariseren; welke stem hoort bij de perfectionist? En hoe voelt deze zich nu? En de dwinger, van wie je veel moet? Welke emotie hoort bij deze? Wat heeft de dwinger nodig om rust te krijgen? En het angstige kindje in je? Door de emoties leer je wat belangrijk is voor jou, waar je behoefte aan hebt en dan kun je (nog meer) doen en reageren op een manier die dicht bij jezelf ligt. Dan luister je al steeds meer. Dan kom je ook duidelijk en helder over. Het is het fijn als steeds meer mensen goed kunnen luisteren. Het had mij in bovenstaande situatie veel lijden gescheeld.

Luisteren naar jezelf is niet gemakkelijk. Veel mensen hebben oorproblemen. Dat kunnen verstopte oren zijn of een teveel aan oorsmeer of dichtslaan van een oor, maar ook; oorsuizingen, tintelingen, onevenwichtigheid, irritaties van oor- en bijholtes, slechthorendheid, hoofdpijn en migraine, chronische verkoudheid, oor- en holte-ontstekingen door doorbloedingsstoornissen, maar ook hyperactiviteit, drukte in het hoofd, overmatige prikkelbaarheid en nervositeit, etc.

Voor deze mensen hebben we in de praktijk een oorbaarssessie. Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.