Carnavalesk afscheid Stöppelkaters van overleden ‘Lange Jan’

RAALTE – Geen minuut stilte, maar een minuut applaus, een erehaag en het zingen van het Stöppelkaterlied; tientallen leden van carnavalsvereniging de Stöppelkaters namen donderdag in het eigen onderkomen Loods 11 op carnavaleske wijze afscheid van de overleden Jan van der Hulst, beter bekend als ‘Lange Jan’.

De uitvaartwagen met Jans lichaam maakte een ererondje door de ruimte. De allerlaatste keer dat ‘Lange Jan’ in dit nieuwe onderkomen op het MBI-terrein was, werd zo een meer dan verdiend teken van respect, dank en waardering voor het werk en de inzet van de overledene. Van der Hulst was al enige tijd ziek, maar zijn overlijden op 10 september kwam toch nog onverwachts. Hij werd 66 jaar en zou net stoppen met zijn werk bij Veenhuis/Schuitemaker in Raalte en Rijssen.
Meer dan 40 jaar was hij betrokken bij de Raalter carnavalsvereniging als onder meer wagenbouwer en lid van de Technische Commissie. Bij elk evenement, van carnaval en Ribs & Blues en van Stöppelhaene tot Raalte in de Smaak was Lange Jan actief bij de opbouw en afbraak en alles wat daar tussen ligt. Vele vrije dagen spendeerde hij daaraan. Backstage bij de Raalter evenementen was hij zowel bekend als gewaardeerd.
“Er is een Stoppelkater heen gegaan. Een verenigingsman, zeldzaam groots met weinig woorden”, zo typeerde voorzitter Ronald Nijboer hem; “Niets was hem te veel. Rasoptimist. Erekruis van de vereniging. Hoort bij de inventaris. Goed mens. Stille kracht. Harde werker. Afspraak is afspraak. Levensgenieter. Technische commissie. Nestor van Wagenbouw. Verbinder.”
In de stijl van het carnaval was er na afloop van dit allerlaatste bezoek van ‘Lange Jan’ aan de nog steeds niet officieel geopende Loods 11 geen koffie, maar een biertje met een bitterbal. “In de stijl zoals Lange Jan dat gewild zou hebben.” De crematie in Diepenveen was in besloten kring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.