Burgemeesters IJsselland in gesprek met horeca

RAALTE – De coronamaatregelen mogen dan vanaf 25 september (grotendeels) worden versoepeld, vanaf die dag is ook het omstreden coronatoegangsbewijs vereist om de horeca binnen te kunnen. Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat de burgemeesters volop gesprekken voeren met de horeca.

Het naleven van deze regels is een verantwoordelijkheid van de bezoekers zelf, het toetsen hiervan is tot de verantwoordelijkheid van de ondernemers, instellingen en verenigingen gemaakt. “Toezicht en handhaving gaat zich voornamelijk richten op het opzettelijk en herhaaldelijk niet naleven van de controleplicht”, zo laat Peter Snijders, voorzitter van veiligheidsregio IJsselland weten. “De gemeente zal dan bij excessen bestuurlijk optreden om de naleving te bevorderen. Daar waar het niet goed gaat, wordt de verantwoordelijke aangesproken en waar nodig wordt er gehandhaafd.”
”De gesprekken die we in onze regio voeren met de horeca zijn vooral constructief van aard, uitzonderingen daargelaten. Dat is zoals het hier in IJsselland rondom de coronamaatregelen over het algemeen gaat: we zoeken de verbinding met elkaar en zorgen samen voor een goede invulling van de landelijke regels. Met begrip voor elkaar, want ook wij als burgemeesters zien dat dit wel weer echt een extra opgave is voor de horeca. We kijken dus lokaal op welke manier de horeca geholpen kan worden met de toetsing van het coronatoegangsbewijs en de andere regels. Vanwege de diversiteit in de horeca is de behoefte aan hulp ook verschillend, variërend van een polsbandjessysteem, hosts tot extra beveiliging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.