Broekelo uitgebreid met hardloopevenement

BROEKLAND – Het hippisch herfstevenement Broekelo krijgt uitbreiding met een hardloopwedstrijd. Een week nadat de paarden en ruiters over het landgoed zijn gegaan, vindt op hetzelfde parcours op 17 oktober een zogenaamde obstacle run plaats. De inschrijving voor deze Broekstacle Run is inmiddels geopend.

“Dit is voor mensen die graag aan Broekelo willen meedoen, maar geen paard hebben”, meldt organisator Leo van der Vegte droogjes. Modder, sportief spektakel en een hoop humor, dat beloven de Broeklandse organisatoren van de hardloopwedstrijd die dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een ‘stukkie’ van twee kilometer of ‘een best stukkie’ van zeven kilometer.
De lopers krijgen op landgoed ’t Neppelenbroek nog meer hindernissen voor de kiezen dan de paarden. “Maar wees niet bevreesd”, stelt medeorganisator Elise Boksebeld gerust. “We houden het echt laagdrempelig. Plezier staat voorop. Nee, de Broekstacle Run is niet gemakkelijk. Ja, je wordt vies, maar iedereen kan de finish halen. Zeker met de steun van het publiek!” De Broeklanders zijn van plan om er een feestje omheen te bouwen. Bij de finish wordt een bar ingericht en de organisatie heeft een aantal vrolijke verrassingen uitgewerkt.
De organisatie mikt op vierhonderd deelnemers. Van der Vegte: “De Farmstacle Run in Heino beschouwen wij als een inspiratiebron. Daar liep het vanaf de eerste editie storm met de aanmeldingen. Dus wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol!”

Meedoen

Inschrijven kan via staging2.inschrijven.nl. Vul in het zoekveld de term ‘Broekland’ in en de rest wijst zich vanzelf. Of kijk op Facebook of Instagram. De deelnamekosten bedragen 5 euro voor de korte afstand en 15 euro voor de lange. Vriendengroepen kunnen aanvinken om als team deel te nemen. De tijden worden online geregistreerd en iedere deelnemer krijgt een T-shirt met opdruk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.