BorrelzZ met nieuwe uitbater Roy Broekgerrits verder als Bar Robuuzt

RAALTE – IJs en weder dienende opent Bar Robuuzt in Raalte op 1 oktober de deuren. De bruine kroeg van uitbater Roy Broekgerrits komt op de locatie waar eerder BorrelzZ was gevestigd.

Corona en een andere koers van de eerdere eigenaren zorgden er voor dat de klad er enigszins in was gekomen. “Jammer”, vond Broekgerrits die samen met zijn anonieme investeerder tot de vaste gasten mocht worden gerekend. Toen het café in de verkoop kwam, hapten ze dan ook onmiddellijk toe. “We waren al een tijdje op zoek naar een mooie uitdaging. En dan voelt dit inderdaad wel als een soort jongensdroom”, beamen ze. “Er is een grote doelgroep die geen echte plek meer had. Ze kunnen niet wachten totdat we open gaan.”
Broekgerrits wordt het gezicht van de nieuwe horecagelegenheid en dat is hem zeker toevertrouwd. Met z’n 29 jaar is hij nog een jonge ondernemer, maar wel één die een flinke dosis ervaring meeneemt. Uit binnen- en buitenland en vanachter de bar in de après ski tot de keuken in een groot restaurant.
Het duo heeft geen grote verbouwing gepland. “Wees gerust, de ziel van de bruine kroeg blijft gewoon intact. Maar natuurlijk lopen we alles wel even langs, pakken we het schilderwerk en de bekabeling aan en krijgt de hele ruimte een grondige schoonmaakbeurt.”

Geen lunchroom

Broekgerrits benadrukt nog maar eens dat Bar Robuuzt geen concurrentie aangaat met restaurants en lunchrooms in Raalte en omgeving. “Het was een kroeg en dat blijft het ook. Naast diverse (speciaal) biertjes en andere drankjes zijn er natuurlijk wel een bittergarnituur en diverse borrelplanken verkrijgbaar, maar daar blijft het bij”, aldus de uitbater die op termijn wel enkele activiteiten wil gaan organiseren.

Bar Robuuzt is vanaf 1 oktober van wekelijks van woensdag tot en met zondag geopend. De nieuwe eigenaren zijn nog op zoek naar barpersoneel. Belangstellenden vanaf 18 jaar kunnen zich melden in de bar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.